Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi Nasıl Yapılır?

Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi Nasıl Yapılır?

Dört mevsim boyunca gözümüzü her türlü zararlı ışından koruyan güneş gözlükleri en çok kullandığımız aksesuarlardan biridir. Güneşli havalarda güneş ışınlarının, kapalı havalarda ise yansıyan ışığın gözümüze zarar vermesini önler. Gözler hem çevremizdeki hareketleri algılamamızı sağladığından hem de insanlarla iletişim kurmanın en önemli araçlarından biri olduğundan en iyi şekilde korunmalıdır. Bu nedenle gözlerimizin sağlığını korurken aynı zamanda imajımızı da en iyi şekilde yansıtacak bir güneş gözlüğüne sahip olmak oldukça önemlidir. Gözlük modelleri kadın, erkek ve çocuk olmak üzere üç kategoriye ayrılır. Burada, erkek güneş gözlüğü seçimi konusunda nelere dikkat etmemiz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Erkekler de kadınlar gibi iş ve sosyal hayatlarındaki kullanıma ya da mevsim şartlarına göre farklı güneş gözlükleri tercih etmelidir. Aynı zamanda her kişi farklı bir kemik yapısı ve yüz şekli olduğundan kendine en uygun gözlük modelini tespit etmelidir. Bunun için de öncelikle kendi karakteristik yüz şeklini öğrenmesi gerekir. Yüzümüz iletişim kurarken en önemli aracımız olduğundan taktığımız güneş gözlüğü de kendimizi en iyi şekilde ifade etmemize yardımcı olmalıdır. Burada hem gözlerinizin sağlığını koruyabilmeniz hem de kendinizi sosyal çevrenize en iyi şekilde yansıtabilmeniz için erkek güneş gözlüğü seçimi konusunda size bazı tüyolar vereceğiz.

Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Yılın her döneminde en sık kullandığımız aksesuarımız olan güneş gözlüğü gözlerimizi radyasyondan korumalı, gözlerinizin yorgunluğunu azaltmalı ve imajınıza uyum sağlamalıdır. Bunun nedenle kendiniz için en doğru güneş gözlüğünü tercih etmeniz oldukça önemlidir. Öncelikle yüzünüzü tanımalı ve hangi şekle sahip olduğunu belirlemeniz gerekir. Buna göre yüzünüzün vurgulamak istediğiniz taraflarını öne çıkarıp çok görünmemesini istediğiniz taraflarını da gizleyebilirsiniz.

Yüz Şeklinizi Belirleyin ve En Doğru Güneş Gözlüğünü Seçin

Erkek güneş gözlüğü seçimi konusunda en doğru tercihi yapmak için öncelikle yüz şeklinizi belirleyerek kemik yapınıza hem estetik hem de rahatlık açısından en uygun gözlüğe sahip olun.

Yuvarlak Yüz Şekli

Köşesiz, eni ve boyu eşit, dolgun yüz yapıları yuvarlak yüz şekli olarak adlandırılır. Bu yapıya sahipseniz doğru bir çerçeveyle yuvarlak yüzünüzü daha ince ve uzun gösterebilirsiniz. Yuvarlak hattınıza kontrast oluşturacak şekilde köşeli güneş gözlüğü çerçevelerini seçmelisiniz. Bu yüz şekline sahipseniz erkek güneş gözlüğü seçimi konusunda yuvarlak çerçevelerden kesinlikle uzak durmalı ve yüzünüzün köşelerini belirginleştirmek için daha kalın saplı güneş gözlüklerini tercih etmelisiniz.

Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi Yaparken Oval Yüz Şekli

Oval yüz şekli diğerlerine göre daha orantılı olduğundan ideal olarak kabul edilir. Bu sayede birçok güneş gözlüğü modelini rahatlıkla taşıyabilir. Ancak yüzünüzdeki doğal dengeyi bozacak çerçeveler kullanırsanız istediğiniz ahengi ve konforu kaçırabilirsiniz. Bu nedenle oval yüz şekline sahipseniz seçeceğiniz güneş gözlüğünün çerçevesinin yüzünüzle orantılı olmasına dikkat etmelisiniz. Bu en sık görülen yüz şeklidir ama kulakların ve burnun orantısı her insana göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle en önemli ölçütlerden biri yine güneş gözlüğünün yüzünüze güzel bir şekilde oturması ve her yere eşit basınç sağlamasıdır.

Erkek güneş gözlüğü seçimi konusunda oval yüz şekline sahip olanlar köşeleri yüzlerinin sınırlarını aşmayacak şekilde ve en fazla yüzün en geniş kısmı kadar olan güneş gözlüğü çerçevelerini tercih etmeliler.

Dikdörtgen ve Kare Yüz Şekli

Belirgin köşeleri olan yüz yapıları kare ve dikdörtgen yüz şekilleri olarak adlandırılır. Yine yüzün kemik yapısıyla güneş gözlüğü çerçevesi arasında kontrast oluşturmak için yüzünüzün köşelerini yumuşatmanız gereklidir. Bunun için de yuvarlak güneş gözlüğü çerçevesi tercih etmelisiniz. Dikdörtgen bir yüz yapısına sahipseniz güneş gözlüğünün sapını daha ince seçip yüzünüzü daha kısa, eğer kare bir yüze sahipseniz de güneş gözlüğünün sapını kalın seçerek yüzünüzü daha uzun gösterebilirsiniz. Kare bir yüz şekline geometrik ya da köşeli çerçeveler yerine ince ve kıvrımlı modeller, dikdörtgen yüz şekline ise yüzün uzunluğunu dengelemek için yatay ve geniş çerçeveli modeller tercih edebilirsiniz.

Erkek güneş gözlüğü seçimi konusunda kare ve dikdörtgen yüz yapısına sahip olanlar keskin hatları yumuşatıp yuvarlatacak modellere yönelmelidirler.

Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi Yaparken Üçgen Yüz Şekli

Dar bir alın ve geniş bir çenesi olan yüz yapıları üçgen yüz şekli olarak adlandırılır. Bu kemik yapısına sahipseniz orantı sağlamak için alnınızı geniş, çenenizi ve yanak kısmını dar gösterecek çerçeveler tercih etmelisiniz. Eğer desenli ve alçak saplı güneş gözlükleri seçerseniz bütün dikkati yüzünüzün geniş üst kısmına toplamış olursunuz. Bu da gizlemek istediğiniz kısımların daha çok öne çıkmasına neden olur. Dikkati yüzünüzün üst kısmından almak için alt çerçevesi olmayan, şakaklarla aynı hizada ve genişlikte olan güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz.

Kalp Yüz Şekli

Yüzün yanaklara ve çeneye doğru daraldığı yüz yapıları kalp yüz şekli olarak adlandırılır. Bu yüz yapısına sahipseniz dengeyi sağlamak için geniş alnınızı daha dar gösterecek çerçeveler tercih etmelisiniz. Güneş gözlüğünün çerçevesi olabildiği kadar gözün altında kalan hattı geniş göstererek dar çeneyi orantılı göstermelidir. Bunun için çerçevesinin alt kısmı geniş olan güneş gözlüklerine yönelmelisiniz. Erkek güneş gözlüğü seçimi konusunda kalp yüz şekline sahip olanlar desenli ve kalın çerçeveli gözlüklerden uzak durarak dikkati yüz hatlarından uzaklaştırmaya çalışmalılar.

Elmas Yüz Şekli

Alın, göz hattı ve çene dar; elmacık kemikleri çıkık ve belirgin olan yüz yapısı elmas yüz şekli olarak adlandırılır. Bu yüz yapısına sahipseniz orantıyı sağlamak için alnı ve çeneyi geniş, şakakları dar gösteren güneş gözlükleri tercih etmelisiniz. Bunun için üst kenarı belirgin çerçevelere yönelmelisiniz. Yuvarlak ya da düz çerçeveler seçebilirsiniz ama alçak saplı olanlardan mümkün olduğunca uzak durun. Ayrıca gözleriniz birbirine yakınsa alçak ve şeffaf köprülü, ayrıksa koyu ve kalın köprülü; alnınız genişse geniş çerçeveli, darsa çok geniş olmayan köşeli; uzun bir burna sahipseniz alçak ve düz köprülü; uzun bir yüze sahipseniz alçak saplı ve kısa bir yüzünüz varsa da yüksek saplı güneş gözlükleri tercih etmelisiniz.

Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi Yaparken Çerçevenin Yüzünüzle Orantılı Olmasına Dikkat Edin

Erkek güneş gözlüğü seçimi konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri güneş gözlüğü çerçeve şeklinin yüz şeklinizle kontrast oluşturmasıdır. Yuvarlak yüzlere köşeli, köşeli yüzlere de yuvarlak çerçeveli gözlükler tercih ederek belirgin olmasını istediğiniz hatlarınızın öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ancak güneş gözlüğü çerçeve boyutunu yüzünüzle orantılı seçmelisiniz çünkü büyük güneş gözlükleri küçük yüzleri kapatır, küçük güneş gözlükleri de büyük yüzlerde hoş görünmez. Bu nedenle yüzünüzün boyutlarıyla orantılı güneş gözlüğü modelleri tercih etmeniz imajınız açısından oldukça önemlidir.

Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi Yaparken Çerçevenin Dış Görünüşünüzle Uyumlu Olmasına Dikkat Edin

Güneş gözlüğünü takıp aynaya baktığınızda gözbebeklerinizin çerçeveyi ortalaması gerekir. Bu hem güneş ışınlarının gözlüğün kenarlarından girerek gözbebeğine ulaşmasını zorlaştırır hem de güneş gözlüğünün burnunuza ve elmacık kemiklerinize tam oturduğundan emin olmanızı sağlar. Erkek güneş gözlüğü seçimi yaparken özellikle estetik açıdan çerçeve renginin saç, göz ve sakal renginizle uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda güneş gözlüğü çerçevenizin kıyafetlerinizde en sık kullandığınız renklerle uyumlu olması da dış görünüşünüze ahenk katacaktır. Bu şekilde işyerinde ya da sosyal hayatınızda kendinizi daha özgüvenli ve doğru bir şekilde yansıtmış olursunuz.

Bir önceki yazımıza https://www.optikagozluk.com/blog/icerik/hangi-gunes-gozlugu-nerede-kullanilir linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi Nasıl Yapılır?
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR