Her Tarza Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Her Tarza Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Her dönem ve her mevsim en önemli aksesuarımız olan güneş gözlükleri hem göz sağlığımız hem de imajımız açısından oldukça önem taşıyor. Bu nedenle neredeyse herkesin vazgeçilmez bir parçası olan güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Cinsiyete, yüz şekline, burun ve göz yapısına göre binlerce çeşit güneş gözlüğü arasından kendinize en uygun olanını bulmak artık gayet kolay. Her tarza uygun güneş gözlüğü seçimi ile kendinize en uygun güneş gözlüğü modelinizi Optika Gözlük ile bulun..

Giyim tarzınıza, saç ve göz renginize hatta yaptığınız işe göre her formda bir güneş gözlüğü modelini dikkatli bir araştırma yaparak kolaylıkla bulabilirsiniz. Burada sizin için bu modellerin hepsi hakkında bazı ipuçları vereceğiz.

Güneş gözlüğü seçimi yaparken trendi yakalamak kadar sağlıklı ve rahat bir güneş gözlüğü bulmak da oldukça önemli. Elmacık kemikleri, kulak, burnunuza tam oturan ve her yere eşit derecede baskı yapan bir güneş gözlüğü kullanmak yaşam kalitenizi artırmanıza yardımcı olur. Yaz ve kış mevsiminde kullanımına göre renkli ya da koyu renk camlı modeller tercih edebilirsiniz. Ancak gözlüğün kalitesi hem sağlığınız hem de kullanım ömrü açısından dikkatli olmanız gereken bir unsur. Güneş gözlüklerinin hepsi aynı özelliklere sahip olmadığı gibi aynı kaliteye de sahip değil. Bu nedenle gözlük seçerken kendiniz için her açıdan en doğru olan modeli tercih etmelisiniz.

En Doğru Güneş Gözlüğü Modelini Seçmenin Yolları

Kendiniz için en doğru güneş gözlüğünü seçerken ürünün kalitesi, yüz şekliniz, giyim tarzınız, mevsimsel hareketler gibi dikkat etmeniz gereken birçok unsur bulunur. Hem çağın modasını yakalamak hem de kendiniz için en rahat modeli tercih etmeye özen göstermelisiniz. Sizin için güneş gözlüğü modellerinin hepsi hakkında çeşitli bilgiler derledik. Her tarza uygun güneş gözlüğü seçimi yaparak size uygun gözlüğü seçin..

Güneş Gözlüklerinin Hepsi Arasından Sağlıklı Olanı Tercih Edin

Gözlerimiz çevreyi algılamamızı sağlayan en önemli duyu organlarımızdandır. Hem sosyal yaşamımızda en önemli iletişim araçlarından biri hem de dış dünyayla aramızdaki en önemli bağdır. Bu nedenle dışarıdan gelecek zararlara karşı da oldukça açıktır. Gözlerimizin sağlığını koruyarak uzun yıllar boyunca verimli bir şekilde kullanabilmek için onlara iyi bakmalıyız. Daha az para ödemek için daha kalitesiz bir güneş gözlüğü tercih etmek gözlerinizin sağlığına yavaş yavaş ciddi zararlar verebilir, bu da hem sağlığınıza hem de bütçenize ağır darbeler indirebilir.

Piyasada bulunan markasız güneş gözlükleri ucuz plastik, naylon ve boya kullanılarak seri bir şekilde üretiliyor ve Çin’den ithal ediliyor. İçlerindeki maddeler tam olarak bilinmediğinden kişiler üzerinde kanserojen bir etkisi olabilir. Aynı zamanda cam kalitesinin düşük olmasından ötürü de gözlerde katarakt ve göz tansiyonu gibi sağlık problemleri oluşabilir. Bu nedenle seçeceğiniz gözlüğün yüzünüze basıncından tutun da cam kalitesine kadar ayrıntılı bir şekilde inceleme yapmanız gerekir.

Güneş Gözlüklerinin Hepsi Arasından Garantili Olanı Tercih Edin

Alacağınız güneş gözlüğünde kalite aramanızın bir sebebi de ürünün garantisinin bulunmasıdır. Nerede üretildiğini ya da satış yerine nasıl geldiğini bilmediğiniz bir güneş gözlüğünde sorun çıktığında kime başvuracağınızı bilemezsiniz. En önemlisi de bu bir sağlık problemiyse durumu netleştirebileceğiniz bir muhatap bulamazsınız karşınızda. Ancak kaliteli ürünlerin hepsi çerçevesinde, saplarında ya da camında bir sorun olduğu takdirde firma tarafından garanti kapsamında tutulur. Bu sayede memnun kalmadığınız bir ürün söz konusu olduğunda kiminle görüşmeniz gerektiğini bilirsiniz ve ürün değişimi yapabilirsiniz.

Kaliteli bir güneş gözlüğü satın aldığınızda ıslak kaşe, imza ve seri numarası olan bir garanti belgesine sahip olursunuz. Bu şekilde gözlük saplarında kırılma, vidalarında gevşeme gibi problemler çıktığında firmaya bunu tamir ettirebilirsiniz. Bu da gösteriyor ki kaliteli güneş gözlüklerinin hepsi size uzun vadeli bir kullanım sağlayarak bütçenize de katkı sağlar.

Güneş Gözlüklerinin Hepsi Arasından Polarizasyon ve Ultraviyole Teknolojisine Sahip Olanı Seçin

Dünyaya dik gelen güneş ışınları zeminden ya da nesnelerden yansıyarak gözümüze geliyor. Bu ışınların güneş gözlüğünün camı tarafından absorbe edilmesine polarizasyon teknolojisi adı veriliyor. Yazın kumdan, denizden yansıyan yakıcı ışınların sizi rahatsız etmesini önlemesi ya da uzun yol şoförleri için oldukça faydalı bir özelliktir. Gözlerimizin duvar yapısını korumaya da yardımcı olur. Güneş gözlüklerinin hepsi bu özelliğe sahip olmadığından ihtiyacınıza göre seçim yaparken polarizasyon önemli bir unsurdur.

Zararlı güneş ışınlarının gözünüze gelmesini önlemek için de ultraviyole teknolojisine sahip camlar kullanılır. Ultraviyole özelliği olan ve sertifikalı güneş gözlüklerinin hepsi retina ve korneanızı zararlı ışınlardan korur. Dilerseniz bu camları dereceli yaptırıp uzun yıllar boyunca sağlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca güneş gözlükleri yaz kış mümkün olduğunca kullanılmalıdır. Kaliteli güneş gözlüklerinin hepsi yazın gözlerimizi direkt gelen güneş ışınlarından korurken kışın da yansıyan ışınlardan korur. Yaz mevsiminde daha çok koyu renkli camlar kullanılırken kışın ışık yoğunluğuna göre renk değiştiren kolormatik ya da kapalı havalarda bile rahatça görebilmenizi sağlayan açık renkli camlar önerilir.

Güneş Gözlüklerinin Hepsi Arasından Estetik Olanı Seçin

Güneş gözlüğü seçiminde sağlık kadar estetik görünüş de önem taşır. Vazgeçilmez aksesuarlarımız olan güneş gözlükleri tarzıyla, rengiyle ve modeliyle de imajınıza uygun olmalıdır çünkü güneş gözlüklerinin hepsi sizin dış dünyayla aranızdaki geçişi sağlar ve sosyal ilişkilerinizde daha özgüvenli olmanıza yardımcı olur. Her tarza uygun güneş gözlüğü seçimi yaparak yüz şekillerine göre çeşitli ve farklı tarzlara sahip birçok güneş gözlüğü modelini bulabilirsiniz. Bunun dışında kalite, sağlık ve tarz bakımından Güneş Gözlüğü Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yuvarlak Formlu Güneş Gözlükleri

Köşeli ve oval yüz hattına sahip kişiler için yuvarlak güneş gözlüklerinin hepsi oldukça idealdir. Bu asla eskimeyen ve John Lennon ile özdeşleşen bir modeldir. Yüzünüzdeki keskin hatları yumuşatmak ve köşeleri gizlemek için yuvarlak formlu güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz. Oval yüz şekli en sık görülen yapılardan biridir. Bu yüz şekline sahipseniz de yuvarlak formlu güneş gözlüklerinin hepsi size oldukça yakışacaktır. Bu sayede yüzünüzün uzun kısımları daha orantılı görünecektir. Yuvarlak formlu güneş gözlüklerini şık, spor ve günlük olarak kullanabilirsiniz. Bu modellerin hepsi sizin daha havalı ve bohem bir görüntü oluşturmanıza yardımcı olur.

Geometrik Formlu Güneş Gözlükleri

Farklı bir tarz denemek ve sınırları aşmak isteyenler için geometrik güneş gözlüklerinin hepsi harika bir aksesuardır. Özellikle oval yüzlerde dikkati yukarı doğru çekerek dengeyi sağlar. Ancak geometrik formlu güneş gözlüklerinin çok fazla ve değişik çeşidi olduğundan her yüz şekline uygun bir modeli rahatlıkla bulunabilir.

Köşeli Formlu Güneş Gözlükleri

Özellikle oval ve yuvarlak yüz şekline sahip kişiler ve vintage sevenler için köşeli formlu güneş gözlükleri oldukça ideal. Köşeli güneş gözlüklerinin hepsi yuvarlak yüzlerin daha uzun görünmesini sağlar. Kalp şeklindeki yüzlerde de geniş alın ve dar çene arasındaki dengeyi kurmanıza yardımcı olur.

Damla Formlu Güneş Gözlükleri

Uzun yıllardır popülerliğini koruyan klasik bir modeldir. Yuvarlak, oval ve köşeli yüzler için oldukça idealdir. Elmacık kemiklerinin belirginleşmesini sağlar. Modası hiçbir zaman geçmeyeceği için her dönemde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Renkli Camlı Güneş Gözlükleri

Sıradışı bir tarz yaratmak istiyorsanız ve vintage seviyorsanız renkli camlı güneş gözlüklerinin hepsi tam size göre. Renkli, çekici görünmek ve tüm dikkatleri üzerinizde toplamak istiyorsanız renkli camlı güneş gözlükleri sizin için biçilmiş kaftan.

Aynalı Camlı Güneş Gözlükleri

Son yılların en popüler modellerinden biri olan aynalı güneş gözlükleri kolay kolay da eskimeyeceğe benziyor. Fark yaratmak ve kendi tarzınızı cesurca ortaya koymak için aynalı güneş gözlükleri oldukça ideal.

Bir önceki yazımıza https://www.optikagozluk.com/blog/icerik/erkek-gunes-gozlugu-secimi-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Her Tarza Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR