Hangi Güneş Gözlüğü Nerede Kullanılır?

Hangi Güneş Gözlüğü Nerede Kullanılır?

Hangi güneş gözlüğü nerede kullanılır sorusunun sorulmasıyla beraber güneş gözlüğü alımını gerçekleştirecek alıcılar kafalarındaki soru işaretlerine cevap bulabilmek için araştırma içine girerler. Farklı çeşitlerde üretilen güneş gözlükleri kullanım alanına göre şekillenmesi daha rahat etmenizi sağlayabilme potansiyeline sahiptir. Bu sayede güneş gözlüğünün korumasını da tam etkenleriyle yaşayabilme fırsatını yakalarsınız. Güneş gözlüğü seçimi aşamasında da dikkat edilmesi gerektiğini belirten göz uzmanları gözün parlamaya karşı etkisini koruma görevini üstlenebilecek güneş gözlüğü önerisinde bulunuyorlar. Uzun süre güneş parlaklıklarına karşı maruz kalmamak adına parlamanın gücüne dayalı olarak kullanım alanına göre güneş gözlüğü seçimi gerçekleştirilmelidir. Optika Gözlük bu konuda yardımcı olacak seçeneklere sahiptir.

Plajda Kullanılacak Güneş Gözlüğü Seçimi

Yaz mevsiminde tatil simgesiyle bütünleşen plajlarda güneş gözlüğü kullanımı şart olan mekanlardan biridir. Yoğun güneş ışınlarının maruz kalınacağı mekanda korumanın gerçekleşmesi için güneş gözlüğünde bazı koşulların olmasına dikkat edilir. Güneş ışığı yatay bir yüzeyden yansıdığında çoğu kez son derece rahatsız edici bir parlamayı oluşturur. Bu oluşan parlamanın uzun süre bakıldığında bazı göz rahatsızlıklarına özellikle katarakta yol açmasından kaynaklı engellenmesi gerekir. Tüm güneş gözlüklerinde bu parlamayı engelleyecek olan etken bulunsa da sadece yüksek kaliteli polarizasyon filtresi sayesinde seçici geçirgenliği sonucu parlamalar engellenir ve ardından yararlı ışığın göze ulaşması sağlanır. Bu sebepten dolayı polarize camlar plajda kullanılacak güneş gözlüğünde bulunması gereken başlıca özelliklerdendir. Hangi güneş gözlüğü nerede kullanılır işte birkaç ipucu..

Deniz tatilinizde yoğun güneş ışığı alacak olan plajlarda polarizasyon filtresi olan güneş gözlüğünü kullanmalısınız. Kum ve sudan yansıyan parlak ışığı bu gözlük özelliği sayesinde görüşünüzden azaltma imkanını bulabilirsiniz. Sağladığı yararlar çerçevesinde görüşüz uygun hale getirilir. Polarize camlar UV radyasyonunun tutma özelliğinin de olması göz sağlığınızın tamamen korunmasını sağlar.

Araç Kullanırken Güneş Gözlüğü Kullanımı

Araç kullanırken özellikle gün doğumu batımı aşamalarında kaldırım veya asfalt üzerinde parlamalar meydana gelebiliyor. Bu meydana gelen süreç içerisinde şoförler polarize camlı güneş gözlüğü kullanarak görüş mesafesini artırabilme olanağına sahip olurlar. Çünkü yansımaların sürücü görüşünü yüzde 30’lara varan oranda düşürdüğü sonucu elde eden uzmanlar bu görüş mesafesinin azalmasıyla birlikte sürüş kalitesinin de düştüğünü belirtiyorlar. Bu problemin ortadan kalkması için Optika Gözlük içerisinde bulabileceğiniz polarize camlı gözlükler kullanmanız sizi yardımcı olur. Hem göz sağlığınızı korumuş olurken hem de araç kullanımında kendiniz ve trafikte olan diğer kullanıcıların hayatlarını tehlikeye atmamış olursunuz.

Gözlük Rengi Camına Göre Kullanımında Tavsiyeler

Güneş gözlüğü korumasından kaynaklı olarak renkli bir yapıda olurlar. Filtreli görme alanınızı seçmenizde yardımcı olacak olan güneş gözlüğünde ise hangi renk filtrenin seçimi yapılmalı sorusu alıcılar için merak ediliyor. Güneş gözlüklerinde farklı renkte camların kullanıldığını ve renk seçiminin önemli olduğunu belirten uzmanlar bu konuda da yardımcı olacak düşüncelerini belirtiyorlar. Güneş gözlükleri cam renkleri genellikle;

  • Siyah
  • Gri
  • Yeşil
  • Kırmızı
  • Sarı
  • Kahverengi renklerinden oluşmaktadır.

Bu renkler ise bulunduğunuz ortama göre seçim gerçekleştirilirse uygunluğu daha üst seviyede sağlanabilecektir. Kahverengi filtreli güneş gözlüğü objelerin renklerinde değişimi gerçekleştirse de çöl gibi bir ortamda en iyi geçirmeyi sağlayacak olan güneş gözlüğüdür. Ayrıca gözlük kullanımınızı eğer ki yeşil bir alanda gerçekleştirecekseniz kahverengi renk yerine yeşil cam filtreli güneş gözlüğü seçimi yaparak en uygun olanağı kullanabilirsiniz. Kullanım alanınıza göre farklı renklerde tercih edebileceğiniz güneş gözlüğünün ise mutlaka ultraviyole ışınlarına karşı korunması sağlanmalıdır. Diğer etkenlerde ise kullanımı kolaylaştıracak renk çeşitliliği oluşturulmalıdır.

Karlı Mekanlarda Da Güneş Gözlüğü Kullanın

Hangi güneş gözlüğü nerede kullanılır sorusuna yanıt olarak mekan unsuru önemli bir faktör olmaktadır. Kar birikmesi sonucunda kış tatili yapacağınız zaman da güneş gözlüğü kullanmanız gerekmektedir. Çünkü kar biriktiği takdirde beyaz ışık emilim değil daha fazla güneş ışığını yansıtma görevini üstlenecektir. Bu nedenden dolayı yansımanın daha da artması mekanda görüş kalitenizi düşürecektir. Görüş kalitenizin artması için bunun için özel üretilmiş güneş gözlükleri sizin sağlığınıza katkı sağlar. Ultraviyole ışınlarını yansıtacak ve parlamaya engel olacak güneş gözlüğü seçerken aynalı filtreye sahip gözlükler sizin için daha yararlı olacaktır. Çünkü güneş gözlüğünün dışında bulunan ayna yapısı gözlüklerinizin kendi dışına yansıtması daha fazla gerçekleşerek gözünüze ışın emiliminin önüne geçer.

Merceğin dış yüzeyine yansıtıcı film uygulanması sayesinde ışığı daha çok yansıtıp göze daha az geçmesi sağlanır. Son yıllarda modanın da etkisiyle oldukça popülerleşmiş olmasından kaynaklı daha çok çeşit Optika Gözlük içerisinde bulunabilir. Kayak ve snowboard gibi kış sporları için tercih edilen gözlükler bu kullanım alanına tamamen bir uygunluğu vardır. Işığı daha çok yansıtıp göze daha az geçmesini sağlayan aynalı güneş gözlükleri, objeleri olduklarından daha karanlık gösterse de karlı ortamlar arasında vazgeçilmez olarak kabul edilir. Kar yansımalarına maruz kalmadan kış sporlarınızı da rahatlıkla yapabilirsiniz.

Mercek ve Çerçeve Materyaline Dikkat Ederek Güneş Gözlüğü Kullanımı

Kullanılan mercek ve çerçeve materyali birçok farklı etkenlerine dikkat edilerek seçimi gerçekleştirilmelidir. Bu etkenlerin birkaçı ise şunlardır;

  • Berraklık
  • Ağırlık
  • Sağlamlık
  • Maliyettir.

Güneş gözlüğü seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken etkenler olan bu nedenler kullanım alanlarında da kendini gösterir. Cam mercekli gözlükler çizilmeye karşı çok daha dayanıklı olurken polikarbon mercekli gözlükler parçalanmaya karşı daha dirençli yapıda olurlar. Bu özellikleri öne çıkan güneş gözlükleri kullanımında da dikkat edilmesi gerekir. Misal olarak çizilmeyi daha çok görülebilecek yerde polikarbon mercekli gözlük seçilmez. Hatta polikarbon mercekli güneş gözlüğü çiziklerin oluşmaması için mutlaka kalıplı bir kılıf içerisinde saklanmalıdır. Saklanma gerçekleşmezse gözlük üstünde çizikler çok fazla olacaktır.

Güneş gözlüğü çerçevesinde hafif yapılmış materyaller günlük kullanımda en çok tercih edilenlerdir. Aksi takdirde ağırlık oluşturması burun kemiğinize ve daha birçok göz çevresindeki yerlere olumsuz etkisi görülebilir. Zamanla burunda eğrilik oluşturabilme olanağı da bu yüzden yüksek olur. Yüzünüze uygun olan hafif materyaller günlük kullanıma uygundur. Ancak özel bir davet olduğu zaman içerisinde gösterişli bir güneş gözlüğü kullanabilirsiniz. Aradığınız ve size uygunluk sağlayacak kaliteli güneş gözlükleri Optika Gözlük içerisinde bulabilmek son derece kolaydır.

Göz Rahatsızlığı Olan Bireylerin Güneş Gözlüğü Kullanımı

Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz kusurlarına sahip olan kişiler numaralı olarak güneş gözlüğünü kullanabilirler. Her türlü renk ve yapıdaki gözlük camları, numaralı olarak üretilerek meydana getirilebilir. Göz kusuru bulunan kişiler ise güneş gözlüğü kullanmadan önce mutlaka göz doktoru muayenesinden geçmeli ve güncel göz numarasını öğrenmelidir. Bu bilginin eşiğinde kendilerine en uygun görülen güneş gözlüğünü yaptırabilirler. Yaptırılması için göz doktorunun uygunluk verdiği belgeler mutlaka elinizin altında olmalıdır.

Alerji, göz kuruluğu gibi göz sağlığına ilişkin farklı hastalıkları bulunan kişiler ise güneş gözlüğü kullanımını gerçekleştirmeden önce gözlük türü ve cam yapısına dair doktorundan bilgi alması gerekmektedir. Edindikleri bilgilerin ışığında kendilerine en uygun olan güneş gözlüğü materyaline ulaşabilirler. Numarasız olarak seçilecek güneş gözlüğünde Optika Gözlük içerisinde yer alan binlerce çeşit güneş gözlüğü arasından biri seçilebilir. Seçiminizde yüzünüze oturan model etkili olacaktır. Her kullanımda sizin rahatlığınıza önem gösteren detaylarla göz sağlığınızı korumuş olursunuz. 

Bir önceki yazımıza https://www.optikagozluk.com/blog/icerik/sahte-gunes-gozlugunun-goz-sagligina-zararlari linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Hangi Güneş Gözlüğü Nerede Kullanılır?
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR