Geometrik Güneş Gözlüğü Stili ile Zamansız Bir Tarz Yaratın

Geometrik Güneş Gözlüğü Stili ile Zamansız Bir Tarz Yaratın

Güneş gözlüğü sadece güneşin zararlı ışınlarından korunmak için değil aynı zamanda kişiliğimizi dışa doğru yansıtmak için de kullandığımız bir aksesuardır. Yazın ultraviyole ışınlarından korunmak kışın da yansıyan ışınların gözümüze zarar vermesini önlemek için dört mevsim güneş gözlüğü kullanırız. Geometrik güneş gözlüğü stili ile tarzınızı konuşturun.

Hem retinamızı koruyarak gözlerimizi uzun yıllar boyunca sağlıkla kullanabilmek hem de sosyal çevrelerde özgüvenli bir şekilde hareket etmemizi sağlayan güneş gözlükleri hepimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu nedenle sağlıklı olduğu kadar tarzımızı da doğru yansıtan bir güneş gözlüğü modeli belirlemeliyiz. Eğer klasik modellerden şaşmıyorsanız kare, yuvarlak, oval modeller; sıradışı bir modelle farkınızı ortaya koymak istiyorsanız da kedigözü, renkli camlı ya da geometrik güneş gözlüğü stili tercih edebilirsiniz.

Doğru güneş gözlüğü seçimi yaparken imajınızı doğru yansıtmak kadar sağlıklı olmasına da dikkat etmelisiniz. Öncelikle güvenilir bir yerden, ultraviyole ve polarizasyon teknolojisine sahip, çerçevesi yüzünüzün her yerine eşit oranda baskı yapan bir güneş gözlüğü tercih etmelisiniz. Aynı zamanda bu gözlükleri dereceli bir şekilde gözünüzün numarasına uygun olarak da yaptırabilirsiniz. Göz tansiyonu, katarakt gibi problemlerle karşılaşmak istemiyorsanız güneş gözlüğünüzü kaliteli bir yerden almaya özen göstermelisiniz. Sağlık koşulunu sağladıktan sonra yüz şeklinizi belirleyerek hangi güneş gözlüğü modelinin size daha uygun olduğunu belirleyebilirsiniz. Farkını yansıtmak isteyenler için geometrik güneş gözlüğü stili daha çok oval yüzlere uygun olmakla birlikte birçok yüz şekli için gayet uygundur.

Geometrik Güneş Gözlüğü Stili ve Fark Yaratan Güneş Gözlüğü Modelleri

Binlerce güneş gözlüğü modeli arasından yüz şeklinize ve tarzınıza uygun olanını bulmak oldukça zor. Seçtiğiniz güneş gözlüğü yüzünüzün gizlemek istediğiniz taraflarını geri plana atıp öne çıkarmak istediğiniz taraflarını belirginleştirebilmeli. Hem yüz şeklime uygun olsun hem de farkımı rahatça ortaya koyayım diyorsanız bu modeller tam size göre!

Geometrik Güneş Gözlüğü Stili

Sezonun en dikkat çekici güneş gözlüğü modellerinden biri geometrik güneş gözlükleri oldu. Hem spor hem klasik kombinlerinizle kullanabileceğiniz geometrik güneş gözlüğü stili alışılmış dörtgen çerçevelerden sonra beşgen ve altıgen çerçevelerle sezona adeta damgasını vurdu. İnce ya da kalın çerçeve ve sap tasarımı ayrıca renkli camlarla da sıra dışı ruhunuzu yansıtmanıza yardımcı oluyor.

Geometrik Güneş Gözlüğü Stili ile Tüm Dikkatleri Üzerinizde Toplayın

Eğer siz de klasik model güneş gözlüklerinden sıkıldıysanız aradığınız model geometrik güneş gözlüğü stili olabilir. Fark yaratmak ve tüm dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız geometrik güneş gözlüğü stili tam size göre. Özellikle oval yüzlere olmak üzere birçok yüz çeşidine uyumludur. Farklı kesim ve geometrik şekilleri olduğundan çok fazla çeşide sahiptir, bu nedenle neredeyse her yüz şekline uygun bir modeli bulunur diyebiliriz. Kendi tarzınızı ortaya koymak ve sıra dışı tarzınızla göz doldurmak istiyorsanız geometrik güneş gözlüğü stili tam size göre!

Geometrik Güneş Gözlüğü Stili ya da Kedigözü Güneş Gözlüğü Stili

Geometrik güneş stili yanında en çarpıcı modellerden biri de kedigözü güneş gözlükleridir. Yıllar boyunca Audrey Hepburn ile beraber feminen çizgisini korumak isteyenlerin vazgeçilmezi haline geldi. Aynı zamanda birçok ünlü simanın da farklı kombinlerle kullandığını görüyoruz. Gittikçe popüler hale gelen kedigözü güneş gözlükleri hem göz alıcı elbiselerle hem de zarif kombinlerle gayet uyumludur. Bu modeli spor tarzla kombinleyerek cesur çizgisini göstermek isteyenler için de oldukça uygundur. Kalp ya da köşeli bir yüz şekline sahipseniz kedigözü tarzını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gizlemek istediğiniz taraflarını geri plana atarak yüzünüzü daha ince gösterir.

Damla Güneş Gözlüğü Stili

Özellikle Tom Cruise’un başrolünü oynadığı Top Gun filminden beri cinsiyet ve dönem ayrımı olmadan kombinlerde yerini almış ve asla eskimeyecek bir model olan damla güneş gözlüğü bu sezonun popüler modelleri arasında. Bir diğer adıyla Aviator yani havacı güneş gözlüğü olarak da adlandırılan damla güneş gözlükleri yepyeni tasarımlarla güneş gözlüğü meraklılarının beğenisine sunuldu. Geometrik güneş gözlüğü stili gibi devamlı güçlü tasarımlarla karşımıza çıkan damla güneş gözlükleri bu sezon da çift çerçeveli ve renkli camlı modelleriyle göz dolduruyor. Hem fark yaratan hem de klasik modellerden biri olan damla güneş gözlükleri özellikle kalp ve köşeli yüzler için gayet uygun. Uzun yıllardır kullanılan ve bundan sonra da hem yeni tasarımları hem klasik modelleriyle kullanılmaya devam edecek olan kedigözü güneş gözlüğü modellerini daima gönül rahatlığıyla takabilirsiniz.

Geometrik Güneş Gözlüğü Stili ya da Aynalı Güneş Gözlüğü Stili

Son yılların en favori modelleri arasında olan aynalı güneş gözlüğü stili bu sezon da kombinlerdeki yerini alıyor. Kalın ve ince çerçeveli, farklı kesim camlı ve her boyuttan çeşidiyle asla eskimeyecek modellerden biri olan aynalı güneş gözlükleri sıra dışı ruhunu yansıtmak ve farkını ortaya koymak isteyenlerin vazgeçilmezi. Ünlülerin de şık ve spor tarzla kombinleyerek karşımıza çıktıkları aynalı güneş gözlükleri her stile sihirli bir dokunuş yapıyor. Siz de güneş gözlüğünüzün aynalı camlarıyla kafaları karıştırmak ve dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız aynalı güneş gözlükleri tam size göre!

Klasik Güneş Gözlüğü Stilleri

Herkes yüz şekline ve tarzına göre kendine en uygun güneş gözlüğünü farklı modelleri deneyerek bulmaya çalışıyor. Kimisi sadece değişiklik olsun farklı güneş gözlüğü modelleri denerken kimi de kendisi için en doğru olanı bulmak için birçok çeşit güneş gözlüğü kullanmak zorunda kalıyor. Ancak siz de ben güneş gözlüğümü buldum ve klasikten asla vazgeçmem diyenlerdenseniz buyurun klasik güneş gözlüğü modellerine bir göz atalım!

Yuvarlak Güneş Gözlüğü Stili

Her döneme damgasını vurmuş klasik modellerden biri yuvarlak güneş gözlüğü stilidir. Bu da John Lennon ile özdeşleşmiş asla popülaritesini kaybetmeyecek bir modeldir. Oval ve köşeli yüze sahip olanlar için oldukça idealdir. Köşeli yüzü olanların hatlarını yumuşatmak ve köşeleri gizlemek için bu stili kullanabilirsiniz. Oval yüz şekline sahip olanlar da yüzünün uzun kısmını daha orantılı göstermek için yuvarlak güneş gözlüğü stilini tercih edebilirler. Hem şık hem spor kombinlerinizle rahatlıkla kullanabilirsiniz. Her tarzda size oldukça cool bir hava katacaktır.

Oval Güneş Gözlüğü Stili

Modası hiçbir zaman geçmeyen ve geçmeyecek olan oval güneş gözlüğü stili en klasik güneş gözlüğü modellerinden biridir. Kalın, ince çerçeveli ve renkli camlı modelleriyle klasik tarzınızla sıra dışılığı harmanlayabilirsiniz. Kalp, kare ve oval yüz şekline sahip olanlar bu güneş gözlüğü stilini rahatlıkla tercih edebilirler. Köşeli yüzlerin keskin hatlarını yumuşatır ve oval yüzlerin de uzun kısımlarını dengeleyerek orantılı bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Oval güneş gözlüğünü çerçeve ya da cam değişimleriyle spor ya da şık tarzla kullanabilirsiniz. Her kombine ve her döneme gayet güzel uyum sağlayacağından şüpheniz olmasın.

Köşeli Güneş Gözlüğü Stili

Yeni sezonda karşımıza farklı bir solukla çıkmış olan köşeli güneş gözlükleri de en klasik modellerden biridir. Kalın, kemik çerçeve ya da tek ya da çift köprülü modelleriyle her tarza göre bir modeli rahatlıkla bulunabilir. Özellikle yuvarlak ve kalp şeklinde yüzler için oldukça idealdir. Yuvarlak yüzlerin daha uzun görünmesini sağlar ve kalp şeklindeki yüzlerde de alınla çeneyi oranlayarak daha dengeli bir görünüm oluşmasını sağlar.

Bir önceki yazımıza https://www.optikagozluk.com/blog/icerik/her-tarza-uygun-gunes-gozlugu-secimi linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Geometrik Güneş Gözlüğü Stili ile Zamansız Bir Tarz Yaratın
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR