Kışa Özel Aksesuar Seçimi

Kışa Özel Aksesuar Seçimi

Aksesuar denilince yazın canlı enerjisinden faydalanmak akla gelse de kış mevsimi de kendine özel havasıyla bu objelerin kullanımları ayrı bir sıcaklığı ortaya çıkartır. Saat, gözlük, çanta, kolye, küpe kullanılan bu aksesuarların başında yer alır. Kışa özel aksesuar seçimi sayesinde oluşturacağınız görünümün üzerinde büyük değişiklikler elde edebilmek mümkündür. Bu ufak ama etkili parçaların seçiminde güneş gözlükleri ayrı bir öneme sahip olurlar. Yaz aylarında kullanılan bir aksesuar olmanın ötesine geçerek kış mevsiminin demirbaşları arasında yerini alır. İlgi toplayan bir stil oluşturarak kendinizi ön planda tutarsınız. En sade tarzı bile bir anda sihirli bir değnek değmişçesine baştan aşağı etkileyebiliyorken, farklı ve stil sahibi görünümünüzle kendinizden söz ettirebilirsiniz.

Sezonun Öne Çıkan Detaylarını Değerlendirin

Trendler arasında görülen hayvan desenlerinden leopar deseni etekten elbiseye birçok kıyafet üzerinde yerini almış konumdadır. Kışa özel aksesuar seçimi gerçekleştireceğiniz zaman bu leopar desenini modaya uyarak kullanabilirsiniz. Bu sayede stilinizi trendlere uygun hale getirebilir ve görünümde bütün bir güzelliği yakalayabilirsiniz. Baştan aşağıya aynı desene bürünmek yerine sadece bir aksesuar parçasında sezonun öne çıkan detaylarını göstermek daha etkili ve çarpıcı olmayı gerçekleştirir. Bir güneş gözlüğü ya da çanta kullanıldığı zaman içeriğindeki desenle hareketlilik elde edebilmeniz mümkündür. Simsiyah giyinip kırmızı bir gözlükle çok göz alıcı olabilirsiniz.

Kışın Vazgeçilmezi Şapkayla Hangi Güneş Gözlüğü Takılmalı?

Kışın baş bölgesini soğuktan korumak amacıyla kullanılan şapkalar, aksesuar olarak farklılık yaratan parçalar arasındadır. Sonbaharda kış daha tam bir giriş gerçekleştirmemişken fötür şapka kullanabilirsiniz. Kaban ile takacağınız şapkalar ve asetat çerçeveli büyük güneş gözlükleri ile kombini oluşturmak modern görünümünüze katkı sağlar. Şapkanızda kullanacağınız renk tonlarına uygun güneş gözlükleri göze sofistike gelen görüntüyü oluşturmaya vesile olacaktır. Kışa özel aksesuar seçimi gerçekleştirirken tonlamalar üzerindeki uyum stilinizi yükseltecektir.

Spor Giyimde Vazgeçilmez Seçimler

Spor giyimde öne çıkan modeller arasında şişme kaban ve parkalar bulunur. Eğer stiliniz tam spor çizgilerden yanaysa bu modelleri tercih ederek kendinizi ön plana çıkartabilirsiniz. Bu kıyafetlerin yanına kışa özel aksesuar seçimi yapıyorsanız, kalın tabanlı botlar sportif görümünüze katkı sağlar. Ayrıca sportif güneş gözlükleri ya da metal çerçeveli gözlükler havalı bir stili oluşturacak parçalardan birisidir. Kışın da güneşten gelen UV ışınları engellenerek göz sağlığınız korumuş olursunuz.

Trençkot Giyimlerinde Modern Stillerin Oluşması

Yağmur mevsiminin vazgeçilmezi klasik trençkotlardır. Trençkotlarınızı farklı parçalar ile değerlendirebilir ve modern görünüm ortaya çıkartabilirsiniz. Kışa özel aksesuar seçimi gerçekleştireceğiniz zaman trençkotlarınızla uyumlu olanlar arasında öncelikle şemsiye, kaşkol, deri eldiven ve yağmur sonrası takacağınız bir güneş gözlüğü yer alır. Ayrıca yağmur yağmasa da giyilebilen bu trençkotlar mevsimsel geçişlerde en çok kullanılan giyim ürünlerinden biridir. Keyfini sürekli giydikçe çıkartabileceğiniz trençkotlar farklı aksesuarla beraber kullanıldığında hareketli bir bütünlük ortaya çıkartır. Genelde renkleri toprak tonlarıdır ve bu nedenle krem, gri, antrasit, kahverengi, bordo gözlükler ile kombin yapabilirsiniz. 

Doğru Aksesuar Seçimi Nasıl Olur?

Kıyafetlerin en büyük kurtarıcısı ve tamamlayıcısı aksesuarlar olarak bilinir. Uygun renk ve desenler seçildiğinde stil sahibi görünümü yükselten bir bütünlük oluşur. Ancak yanlış seçimler kombini tarza dönüştürebilme potansiyelini yok eder. Kışa özel aksesuar seçimi yaptığınızda boyutlarına odaklanmalısınız. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise seçtiğiniz aksesuarı hangi kıyafetle ve nerede kombinleneceğinin önceden bilinmesidir. Ofis hayatında daha zarif ve şık olmanızı sağlayacak parçalar kullanmak bütün görünümünüzde uyumun elde edildiğini gösterir. Günlük hayat içerisinde ise aksesuarlarda büyük parçaların kullanımı sizin daha abartılı bir görünüme ulaşmanıza sebep olur. Normal gündelik hayatınızda büyük parçalardan sakınmak gereklidir. Ancak kişisel kombinlerinde oversize ya da hippi tarzını benimsediyseniz büyük aksesuarlar takabilir, yüzünüzün yarısını kaplayan gözlükler seçebilirsiniz.

Aksesuarlarınızı Kıyafetlerinizin Rengi ile Bütünleştirin

Seçtiğiniz takıları ve aksesuarları kıyafetinizin rengi ile harmanlamak, stilinizi imza oluşturacak şekilde çarpıcı ve etkili sonuçlara götürebilir. Kışa özel aksesuar seçimi gerçekleştirdiğinizde renk bütünlüğüne dikkate almalısınız. Yanlış renklerde çanta ve ayakkabı seçmek kombininizin kötü gözükmesini ve uyumsuzluğun ortaya çıkmasını sağlar. Bu yüzden de kullanacağınız aksesuarları ve takıları mümkün olduğu kadar aynı tonlarda ve tarzlarda seçilmelisiniz. Tonlar arası geçişler oldukça önemlidir. Kahverengi kemeri kahverengi bir saat ile kombinleyeceğinizi biliyorsunuz. Ona bir de kahve tonlarında gözlük eklerseniz tüm vücut bölümlerinde ahenk yer alacaktır.

Desenli Elbiselere Göre Aksesuar ve Takı Seçimi

Desenli bir kıyafet giydiğiniz zaman üzerine karışık, fazla hareketli ve yine desenli aksesuarlar seçmeniz bütün anlamda bir karmaşanın içerisinde bulunmanıza neden olur. Bu durum ise stilinizi öne çıkartmak yerine uyumsuzluklar arasında kaybolmanızı sağlar. Kışa özel aksesuar seçimi gerçekleştireceğiniz zamanda her şeyin karışık desenlerden olmamasına dikkat etmelisiniz. Kıyafetinizin üzerinde de yer alan desenlerin bütünlüğü ilgi çekici olduğu için aksesuarlarınızın sade görünüme sahip olanlar arasından seçiminin gerçekleştirilmesi gerekir. Örneğin çiçekli elbiseli bir kombinize sade güneş gözlüğü daha şık bir görünüm oluşturmanıza vesile olacaktır.

Spor Kıyafetlere Aksesuar Olur mu?

Bazı insanlar klasik giyimi daha fazla hoş bulurken bazıları ise sportif ve rahat kıyafetleri daha fazla sever. Ancak sportif olup rahatınıza düşkün olmak şık bir görünümünüze engel olabilecek bir durum değildir. Kışa özel aksesuar seçimi gerçekleştireceğiniz zaman spor kıyafetinizle uyumlu sportif aksesuar seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Toplumda takı ve aksesuar dendiği zaman daha çok şık parçaları giymemiz gerekiyormuş gibi bir algı olmuş olsa da siz kendi imzanızı dilediğiniz tarzda oluşturabilirsiniz. Çok klasik ve takım tarzı parçalardan uzak durarak bu görünümünüzde farklılıkları yaratabilmeniz mümkün olur. Özellikle seçeceğiniz güneş gözlükleri spor giyimde parlayan bir aksesuarlardan biridir.

Kış Aylarında Güneş Gözlüğü Takmanın Önemi

Özellikle kış mevsiminde yağan karın yansımaları fazla olur. Gözünüzü yansıyan ışınlardan korunabilmek için güneş gözlüğü takmanız sağlığınız için yararlı olacaktır. Kar yağdığı zaman gözlerimiz yansımalardan dolayı fazlasıyla kamaşması görüşünüzde netliğin önüne geçer. Dünyamızı saran ozan tabakasının gün geçtikçe incelmesi de UV ışınlarının yarattığı zararlı etkiyi arttırır ve bu durumun etkisiyle kış mevsiminde de güneş gözlükleri kullanılmalıdır.

Kış Aylarına En Uygun Trend Güneş Gözlükler

Kış mevsiminde meydana gelen doğa olaylarından biri olan rüzgar, gözler için büyük tehlikedir. Geniş çerçeveli güneş gözlükleri kullanmak sizi esintiden yükselen toz, bakteri, kir ve parçalara karşı korur. Her tarza, ortama uyan güneş gözlükleri en uygun trendleri yakalayabilmenizi sağlayacak aksesuar parçalarından biridir. Şıklığımıza ruh katma özelliğini içerisinde taşıyan güneş gözlükleri, kadın erkek herkesin vazgeçilmezidir. Oval, yuvarlak, kare, asimetrik! Açık renk, koyu renk, renkli camlı gözlükler! zevkinize göre seçimi gerçekleştirmek için Optika Gözlük modellerine göz atabilirsiniz..

Yeni Kış Koleksiyonunu Kullanmak

Her tarza her mevsime uygun parçalar Optika Gözlük içeriğinde yer alır ve kolay erişilebilir. Seçkin markaları bulabileceğiniz binlerce çeşit arasında kışa özel aksesuar seçiminizi güneş gözlüklerden yana kullanın… Kış mevsiminde farkınızı ortaya koymak elinizde!

 

Bir önceki yazımıza https://www.optikagozluk.com/blog/icerik/internetten-gunes-gozlugu-alinir-mi linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Kışa Özel Aksesuar Seçimi
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR