Koleksiyonunuzda Olması Gereken Güneş Gözlükleri

Koleksiyonunuzda Olması Gereken Güneş Gözlükleri

Koleksiyonunuzda mutlaka yer vermek isteyeceğiniz, günlük modunuza ve gideceğiniz yere bağlı olarak özel olarak tercih edebileceğiniz onlarca gözlük çeşidi bulunuyor. Güneş gözlüğü sadece gözün UV ışınlarından korunması için değil, aynı zamanda hem erkekler hem de kadınlar tarafından çok şık bir aksesuar olarak kullanılması için de çeşitlendirilmiştir.

 

Hangi Güneş Gözlükleri Her Dönemde Trend?

 

İnsanların vücudunda en dikkat çekici aksesuarların başında gelen gözlükler, büyüklüğü veya çerçeve yapısından ziyade, kıyafetinize ve tarzınıza uygunluğuyla ön planda yer alıyorlar. Entelektüel biriyseniz, arkadaş ortamında veya yeni bir kişiyle görüşürken tercih edebileceğiniz en şık gözlük tasarımları, yuvarlak hatlara sahip, ince çerçeveli ve burun bölümünde tek şeritli olan modellerdir.

 

Erkekler İçin Şık Güneş Gözlükleri

 

Güneş gözlüğü seçiminde erkek güneş gözlüğü sadece birkaç tarza yönelik, aynı çerçeve ve farklı renklerdeki camlara yönelik seçim olanağı bulunmuyor. Yüzlerce farklı yeni model, Türkiye’nin her yerinde temin edilebilecek yapıya sahiptir. Keskin hatlara sahip gözlükler, erkekler tarafından deri ceket, bot ve siyah pantolon kombinle çok şık bir görünüm elde edilmesini sağlıyor.

 

Kaliteli Erkek Güneş Gözlüğü Seçimi

 

Siyah, orta kısma kadar sarı, kulak bölümündeki parçada mavi veya turkuaz tonlarında bir detay, keskin hatlı güneş gözlükleriyle çok dikkat çekici bir tarza sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu gözlükler, çok dikkat çekmek istemediğinizi fakat bir yandan da şık görünmek için çabaladığınızı ortaya çıkaracak, karşınızdaki kişinin size daha dikkatli bakmasını sağlayacaktır. Oval tasarımları bayanlar, klasik dışındaki sportif gözlük tarzlarını ise cool görünmek isteyen erkekler fazlasıyla tercih ediyorlar.

 

Erkekler İçin Trend Güneş Gözlükleri

 

Erkekler tarafından kullanılan popüler güneş gözlükleri, özel olarak ilgi gösterilen tarza bağlı olarak değişiklik göstermelidir. Metal olan modeller, klasik plastik modellere kıyasla çok daha ciddi bir görünüm oluşmasını sağlıyor. Plastik olan modellerle deri ceket giyildiğinde oluşan havayla, ince metal malzemeyle imal edilmiş olan çerçevelerle özellikle dikdörtgen veya bayan gözlüklerinden daha ince oval hatlı tasarımlara ilgi gösteriliyor.

 

Siyah Renk Dışında Şık Güneş Gözlükleri

 

UV korumalı ve koleksiyonunuzda olması gereken güneş gözlükleri ile tarzınızı kaç yaşında olduğunuz fark etmeksizin, tamamen şık tasarımlara sahip özel modellerle yansıtabilirsiniz. Bu tasarımlar, siyah ve kahverengi gibi klasik güneş gözlüklerinde de çerçevenin incelik ve kalınlığı, klasik, entelektüel, cool veya sportif görünüm için olan seçeneklerle ortaya çıkıyor. Siyah cam veya siyah çerçeve yerine daha farklı bir tasarımı tercih etmek isteyen tüm seçenekleri internet sayfasında özel olarak tercih edebilirsiniz. Altın sarısı ve gümüş renginde bir güneş gözlüğü, hem cool görünüm için hem de klasik giyim tarzına sahip olan erkekler için çok şık bir tarz yakalanmasını sağlıyor.

 

Oval Tasarımlı Orijinal Kadın Güneş Gözlükleri

 

Bayan güneş gözlüğü modellerine olan ilgi, kabanların ve montların klasik giyimi çok şık bir hale getirdiği son yıllardaki özel modellerle artış göstermiştir. Çerçeve tasarımlarında sportif modellere ilgi gösterilmesi, gök kuşağı gibi birçok rengi bünyesinde barındıran özel güneş gözlükleriyle daha dikkat çekici bir hal alıyor.

Camının yapısı ve tasarımı nedeniyle, çerçevesi ve yandan görünümünün detaylı incelenemediği pek çok modern model, oval tasarımlı gözlüklere ilgi duyan kadınlar tarafından tercih ediliyor. Kıyafetlerde de klasik bir giyim tarzı yerine, tarzını yansıtmak ve spor giyimle cool görünümünü yansıtmak isteyen kişilere uygun seçeneklerle şık görünme imkanı tanınıyor.

 

Kadınlar İçin Açık Tonlarda Güneş Gözlükleri

 

Sadece gezerken değil, bir yere girdiğinizde de tarzınızı yansıtmanızı sağlayacak birbirinden farklı yüzlerce modeli deneyebilirsiniz. Yüz tipinize uygun olan gözlük çeşidine yönelmeniz, size yakışan çok daha fazla seçeneğe ulaşmanız açısından daha avantajlı olacaktır. Kadınlar için açık tonlardaki çerçevelere sahip olan kalın çerçeveli modellerde tarz, modelin yapısını doğrudan etkileyecektir. Romantik kişiler için klasiğin dışına çıkılmamış ve retro olarak tanımlanabilecek gözlük tasarımları, seksenlerden bu yana son derece şık ve klasik tarz giyimler için oldukça uyumludur.

Sadece mavi, kırmızı veya pembe gibi renklere yönelmek yerine, çerçeve ve gözlük camı uyumunu değerlendirmeniz gerekiyor. Mavi ve yeşil, sarı ve kırmızı, mor ve turkuaz gibi direkt olarak hangi tarzda giyindiğinizle doğrudan ilgili olan gözlük seçimi, spor veya klasik giyime göre kıyaslanarak seçilmelidir.

 

Sahte Güneş Gözlüğü Zararlı Mı?

 

Sahte güneş gözlükleri, gözünüzün doğal savunma mekanizmasını yerle bir edebilecek yapıya sahiptir. Normalde göz bebeği, ışıkları daha fazla toplamak ve daha fazla etrafı inceleyebilmek amacıyla büyümektedir. Aynı durum, karanlıkta kalındığında ve güneş gözlüğü takıldığında da ortaya çıkıyor. Göz bebeğinin büyümesi, güneş gözlüğünün engellemesi gereken UV ışınlarının doğrudan gözünüze alınmasını kolaylaştırıyor. Optika Gözlük, tüm ürünlerinde orijinallik garantisi veriyor ve garanti belgesi sunuyor.

 

UV Korumalı Kadın Güneş Gözlükleri

 

Ultraviyole koruması, bir güneş gözlüğünün sadece görünümden ibaret olmadığının anlaşılması için dikkat edilmesi gereken en önemli özelliğidir. Kalitesiz, sahte olan modeller, ne kadar güzel göründüğü fark etmeksizin, yarım saat ile bir saatten uzun süre takamayacağınız yapıya sahiptir. Kadınlar için güneş gözlükleri sadece hangi boyutta tercih edildiğine göre değil, tasarımı ve UV korumalı olmasına bağlı olarak farklı özelliklerle değerlendirilebilecektir.

CE sertifikalı, Avrupa genel standartlarına uygun olan her bir ürün, yeni sezonda tarzınızı özel olarak oluşturmanız için uygundur. Sağlığınıza dikkat etmeniz ve UV koruması sayesinde, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı göz bebeğinizi açık bir hedef haline getirmemeniz gerekiyor. Sonbahar, kış, yaz ve ilkbahar tonları, emilim oranına ek olarak UV korumasına yönelik incelemelerle değerlendirmeniz için uygun olacaktır.

 

Bir önceki içeriğimize https://www.optikagozluk.com/blog/kisin-gunes-gozlugu-kullanmanin-avantajlari bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Etiketler: güneş gözlükleri
Eylül 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR