Ten Rengine Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Ten Rengine Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi esmer, kumral ve beyaz cilt tonlarına uygun modeller barındırır. Yeni model gözlük seçeneklerini incelerken yüz şekline dikkat edilmesi gerekir. Ten rengine uyan gözlük rengine karar verildikten sonra yüz şekline göre damla, yuvarlak, kedi göz, oval, kare vb. stillere odaklanmak gerekir. Son zamanlarda çok fazla güneş gözlüğü modelleri ortaya çıkmıştır, yüzlerce modelin arasında kendinize uygun seçenekleri değerlendirmekte zorluk çekiyor olabilirsiniz; uygun gözlüğü seçmek için ipuçlarımızı inceleyiniz.

Güneş Gözlüğü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi ilk değerlendirmeler arasında yer almasa da oldukça önemlidir. Hem yüz ayasının şekli, göz çerçevesi ve kaş yapısına bakılmalı hem de ten ve saç tonlarına göre de modeller incelenmelidir. Genellikle açık ten renkleri için ve esmerler için önerilen modeller farklılık gösterir. Çünkü ten renginin koyu olması, gözlüğün şık durmasını engelleyecek çerçeve yapısına sahip olabilir. Örneğin açık ton bir gözlük çerçevesi ve camı beyaz tenliler için silik bir görüntü olmasına neden olacaktır. Aynı zamanda yüz yapısı küçükse büyük çerçeveli gözlükler de yüzde estetik bir görünüm oluşmamasını sağlar.

Kadınların Ten Rengine Uygun Gözlük Modelleri

Kadınların ten rengine uygun gözlük modelleri, öncelikle açık tenliler için özel kreasyonlar içermektedir. Daha sonra örneğin esmerler ve buğday tenliler için çerçeve tasarımı, renk skalası ve çerçevenin inceliğine göre de tercihler değişebilir. Tarzınıza yoğunlaşırken aynı zamanda ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi için de çerçeve modellerine ve cam renklerine dikkat etmelisiniz. Beyaz ten, esmer ten ve buğday tenli kadınlara özel Osse, Ray Ban, Gucci ve diğer birçok markanın özel koleksiyonu bulunmaktadır. Ten renkleri üzerinden de gözlük modellerini görebilir, kendi ten renginize uyumlu olup olmadığını da görme şansı elde edebilirsiniz. 2020 yılının en moda güneş gözlüğü modelleri Optika Gözlük üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Beyaz Tenli Kadınlar İçin Güneş Gözlüğü Modelleri

Açık tenli kadınlar için özel modellere yer verilirken, ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi kafa karıştırıcı olabilmektedir. Herkes hem mevsime, hem de dönemin modasına uyum sağlamaya çalışırken, açık tonları mı yoksa sıcak renkleri mi tercih etme konusunda arada kalabiliyor. Özellikle beyaz tenliysek, açık tonları tercih etmemeli daha çok sıcak tonlara bakmalıyız.

Kırmızı ve sarı tonları beyaz tenli kadınlar için ideal modellerdir. Özellikle saç renginiz siyah ya da kahverengiyse sıcak renkleri tercih edebilir ve şık bir görünüm kazanabilirsiniz. Ancak saçınız açık sarı tonlarındaysa siyah tonlar da sizi çekici kılacak modeller arasında yer alabilir.

Koyu Tenli Kadınlar İçin Güneş Gözlüğü Modelleri

Yeni sezonun modası genellikle açık renkli gözlükler olsa da, koyu tenlerde aşırı açık tonlar biraz cırtlak görünmektedir. Eğer sportif bir giyim tarzınız yoksa, daha çok mavi ve yeşil tonlarını tercih edebilir, siyahtan uzak durabilirsiniz. ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi gümüşi gri tonları tercih edeceğiniz özel kreasyon ürünlerine bakabilirsiniz. Güneş gözlüğü seçerken özellikle cüretkar bir görünüm sergilemek istiyorsanız, metalik mavi, beyaz ve gümüş tonlar seçebilirsiniz. Esmer teninize zıtlık oluşturacak seçenekler sunan yeni modeller, açık yeşil tonlardan oluşur.

Kumral Kadınlar İçin Güneş Gözlüğü Modelleri

Kumral kadınlar genellikle, takı ve aksesuar kullanımlarında arada kalmaktadır. Ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi yaparken de arada kalmalarının nedeni tenlerinin diğer ten renklerine göre arada kalmış olmasıdır. Kızıl tonlar, kahverengi tonlar ve altın renkleri kumrallara yakışsa da mavi renk çok daha canlı bir görünüm kazanılmasını sağlayacaktır.

Bronz bir ten rengi olduğu için altın renkli modeller zengin ve şık bir görünüm kazandırırken, kızıl tonlar ve kahve tonları daha ciddi ve modern bir görünüm için ideal olacaktır. Ten rengine dikkat ederken tabi yüz şekli de gözlük seçiminde önemli bir noktadır.

Buğday Tenli Kadınlar İçin Güneş Gözlüğü Modelleri

Buğday ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi ve modelleri genel olarak kahverengi tonlarda tercih edilmelidir. Buğday tenleri de arada kalmış bir tona sahip oldukları için çoğu zaman makyaj ve takı konusunda da kararsızlık yaşanmasına neden olabilir. Bronz tenlere göre aynalı camlar ve desenli modeller hareketli canlı bir görünüm katabilir. Göz alıcı bir görünüm için altın rengi çerçeve de buğday tenliler için özel bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır. Cilt uyumu için çoğu zaman siyah renkler tercih edilse de aslında buğday ve kumrallar için iyi seçenekler değildir. Özellikle son dönemde çıkan desenli modeller ve şeffaf açık renk çerçeveler de güzel bir görünüm kazandıracaktır.

Mevsime Göre Yazlık Güneş Gözlüğü Modelleri

Ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi yapılırken, tabi ki bronzlaşma etkisini de düşünmeden geçilmemelidir. Özellikle esmerlerin daha esmer ve yanık bir görünüm kazanacağı yaz aylarında güneş gözlüğünün desenli ve açık tonlarda olması şık bir görünüm sunar. Kumral ve buğday tenliler için yazın genellikle beyaz önerilmeyen bir tondur. Toprak sıcaklığında renkler, kiremit ve kızıl tonları bu ten renkleri için muhteşem olabilir. Beyaz tenliler için ise yazın koyu kızıl, bordo ve lacivert çerçeveler de şık bir görünüm sunacak hareketli ve enerjik bir sıcaklık sağlayacaktır. Özel tasarımlarla yüz şekliniz göre tercih edeceğiniz modeller, desenli olabilir.

Mevsimlere Göre Kış Güneş Gözlüğü Modelleri

Hareketli ve canlı renkler için ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi mevsime uygun yapılır. Kışın kaban ve hırka çok fazla kullandığımız için hafif tonlar tercih edebilirsiniz. Örneğin kışın kasvetli görüntüsünü ortadan kaldırmak için esmer tenler için beyaz çerçeve modelleri kullanabilirsiniz. Sarı ve kahve tonlarından buğday ve kumral ten rengine sahip olanlar kışın uzak durmalıdır. Kışın hava kapalı olduğu için kasvetli görüntüden uzaklaşmak adına; açık yeşil, mavi ve gökyüzü renklerini tercih edebilirsiniz. Kışın en güzel renklerden biri beyaz tenliler için mordur. Ancak canlı renkler tarzına uygun değilse leopar desenli modellerle de hareketli bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Mevsimlere Göre Sonbahar Güneş Gözlüğü Modelleri

Sonbahar güneş gözlüğü modellerini tercih ederken, ten rengine uygun güneş gözlüğü seçimi için beyaz tenlilere güneş sarısı, kiremit, turuncu ve gök mavisi renkleri önerilmektedir. Buğday tenliler için toprak renklerinin açık tonları, özellikle sütlü kahve, bal köpüğü, gümüş tonları güzel olacaktır. Aynı zamanda kumral tenler açık kırmızı, pembe ve lila renkleri de tercih edebilir.

Mevsimlere Göre İlkbahar Güneş Gözlüğü Modelleri

İlkbahar hem enerjik hem de ışıltılı renklerle doludur. Bu dönemde ten renginize göre seçim yaparken, beyaz tenliler için kızıl, yeşil ve desenli modellere yer verilirken, buğday ve kumral tenliler için karamel çok iç açıcı olacaktır.

Esmer tenliler için açık mavi, beyaz ve turuncu tonları şık bir görünüm sunarken, cildinize uyum sağlayan modelleri özel gümüşi stillerde bulabilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında metalik modellerle birlikte taşlı çerçeveler de esmerler için güzel olacaktır.

Bir önceki yazımıza https://www.optikagozluk.com/blog/icerik/unlulerin-favori-gunes-gozlugu-markalari linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Ten Rengine Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi
Ekim 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR